UBUNTU

OLVEIRA-SALCEDO (Catalunya)
Creació OLGA OLVEIRA i JUVENAL SALCEDO
Composició musical Jaume Tugores

«En la seua primera obra de creació pròpia, una companyia especialitzada en el teatre d’ombres ens conta una aventura i ens parla de solidaritat, amistat i cooperació. I vosaltres, sou persones ubuntu?»
Les cultures xhosa i zulú tenen una paraula, “ubuntu”, que per a ells significa alguna cosa així com “jo soc perquè pertany a”. Fa referència, per tant, a la delicada xarxa d’interrelacions que s’estableix entre els membres d’una comunitat. Una persona amb “ubuntu” fa costat als altres i se sent feble quan els seus són humiliats o sotmesos a la injustícia.
La companyia Olveira-Salcedo trasllada al llenguatge del teatre d’ombres aquest concepte i, per a fer-lo, ens conta la història d’un grup de xiquets i les aventures que viuran. Són xiquets que, pel fet de tindre característiques distintives, sovint són objecte de burles i del que hui coneixem com bullying. Junts emprendran un viatge fabulós que els enfrontarà a situacions perilloses però que, alhora, els ensenyarà que la col·laboració i la cooperació permeten superar els obstacles més difícils.

L’espectacle es complementa amb una xarrada-col·loqui d’uns quinze minuts de duració durant la qual els espectadors podran veure de prop el material utilitzat en la representació.

TEATRO D’OMBRES > Recomanat a partir 3 anys

Fecha

29 Nov 2020
Eventos pasados

Hora

12:30
Carme Teatre

Localización

Carme Teatre
Calle Gregorio Gea, 6, Valencia, València, España
Web
http://www.carmeteatre.com/
REGISTRO
X